neljapäev, 12. juuli 2007

Pottsepp: "selline asi, et korsten sai sitasti...

aga ümber ka ei tee!"

-Käisime täna sõprade majaehituse edenemist vaatamas. Koht on kaunis, müürid kerkivad metsast nagu Pirita kloostri varemete miniväljaanne.
Eile käis müüriladuja masinat näitamas.
Täna käisid kaks meest kolme kivi nelja ritta ladumas, lõbustasid end kordamööda piilumas käimisega, et mis see perenaine ja palju lapsi (laager, noh!) seal ikka teevad.

-Fibost on müüre laotud neli kuud. No nüüd juba võiks sarikad peale panna. Korstnaga läks sitasti, tuli pottsepp, ladus ja ladus, aga kogemata ladus ematala korstnasse, või siis korstna selle ümber. Kutsus perenaise vaatama, teatas, et ümber tegema ei hakka, toodagu kivivilla või midagi, ta siis surub selle sinna tala ümber ja kivide vahele.

-Vundamendi ümber lainetab vesi- no et oleks ikka edev maja, bassein ümber ja puha või mine tea, mis need ehitajad mõtlevad. Ütlesid, et ei hakka siin mingit drenaaži paigaldama, ajame augu mulda täis ja asi vask. Vundamendile paneme mummud ümber ja kärab küll.

-Homme on reede. Iga reede sõidab koleeriline töödejuht õuele ja nõuab peremehe käest raha nagu lepingus kirjas. Isegi kui tööd pole möödunud nädalal ilmastikuolude, uue auto või viletsa tuju pärast tehtud, lepingus seisab, et on vaja maksta. Ehitusmehed on ka inimesed ja tahavad elada, pealegi tal endal majaehitus pooleli.

Imelugusid oli veel, aga mul hakkas kuidagi väga hale armsatest sõpradest. Ei osanud iseenda üle rõõmugi tunda, et meie oma majavalud viimase vinega, aastal 2003 üle elatud saime... jäi ka pooleli ja lasi jalga, hakkas jooma ja tegi tillika, aga nähtu ja kuulduga võrreldes on see kõik... tühitähi.

Ütlete, et mingu kohtusse? Pangad vist s e d a teenust veel ei osuta- ehitaja vastu kohtusseminekulaen või midagi.

Kommentaare ei ole:

Täitsa vanad asjad